Tuesday, December 3, 2019

Prajitura Kinder Bueno cu nuca

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -200 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • -3 linguri pesmet fin
  • -120 g nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusuri
  • -200 g zahar
  • -1 plic budinca vanilie
  • -3 linguri faina
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri cacao
  • -200 g unt
  • Plus:
  • -250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella
  • -150 gr biscuiti simpli
  • -200 ml frisca lichida
  • -50 g ciocolata cu alune
Mod de preparare
Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. Le adaugam peste spuma amestecand usor. Apoi punem si nuca macinata si omogenizam. Coacem blatul la foc potrivit. Cand este copt il scoatem din tava si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata si il lasam sa se raceasca.
Pasul II: Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si faina. Apoi adaugam laptele fierbinte. Punem la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. O dam la racit. Apoi frecam untul bine pana devine spuma. Cand crema s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. La final impartim crema in doua parti egale, una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.
Pasul III: Peste blat punem crema alba. Apoi un strat de biscuiti. Peste biscuiti punem crema de cacao si o dam la rece. Batem frisca spuma si o intindem peste prajitura iar deasupra radem ciocolata cu alune.
Reteta o gasiti si pe blogul meu: reteta-de-acasa.blogspot.ro cu mai multe detalii si fotografii personale.

No comments:

Post a Comment